Openbare en particuliere verzamelingen

Beverwijkse tabakshistorie.

Henk van unen biedt op zijn website zeer interessante informatie over de rijke tabakshistorie van Beverwijk. Een boekwerk hierover op middenlange termijn verschijnen. De inhoud van de website is breder van opset dan de naamgeving zelf, kijk zelf op: www.sigarenindustriebeverwijk.nl

KAVEEWEE Sigarenfabrieken

www.kaveewee.nl  Verzamelaar Raymond van Wely is als kleinzoon van de oprichters van de (Karel van Wely) KAVEEWEE sigarenfabrieken te Roosendaal, zeer succesvol geworden in het bijeenbrengen van informatie en materiaal over 'de Kaveewee'. Geniet mee van deze prachtige kleurrijke familiecollectie via zijn volledig nieuwe site, inclusief de openingsmuziek geschreven voor de KAVEEWEE-fanfare.

Eugène Goulmy & Baar te Amsterdam en Den Bosch

eyecom.xs4all.nlgoulyenbaar/albums.php

Deze website wordt beheerd door een kleinzoon van Eugène Goulmy, die samen mer Rudolf Baar eigenaar waren van de sigarenfabriek Goulmy & Baar. Het prachtige fabiekspand bestaat nog steeds in Den Bosch

Het Reclamearsenaal

www.reclamearsenaal.nl/index

Het 'virtuele museum' van het Reclamearchief in Amsterdam herbergt een geweldige collectie aan fantastische historische affiches, displays en verpakkingen. Ook tabak is intussen duidelijk vertegenwoordigd. Een summum voor oude reclame liefhebbers om hiernaar te zoeken. Het enige minpuntje zijn de veelal onnauwkeurige en incomplete beschrijvingen van de in bezit zijnde items. Hopelijk kan u en de SNT daar wat verbetering in aanbrengen!

Sigarenblikken

www.sigarenblikken.nl

Verzamelaar Peter Herrewijn heeft de eerste tastbare aanstalten gemaakt om historische sigarenblikken systematisch en overzichtelijk bijeen te brengen, en deze voor iedereen zichtbaar te maken in een beeldbank. Wij hopen dat dit een groot succes gaat worden. Kijk op zijn site, deze wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid.

Tabakvaria

www.toebackvaria.nl

Op dit weblog schrijft Fred Tijmstra kleine artikeltjes over tabaksfabrieken en andere wetenswaardigheden over de tabakhistorie. Met name komen de kleinere fabrieken aan bod. Op dit moment zijn 56 artikeltjes te raadplegen. Wilt u zelf een artikel bijdragen of heeft u aanvullingen neem dat contact op varias@xs4all.nl

Sigaren en sigarenbanden uit Kampen

http://members.home.nl/sigarenband

Sigarenbandenverzamelaar en -handelaar Henk Noordman, is tevens oud Kampenaar en zoekt daarom materiaal van deze sigarenstad. Op zijn persoonlijke website geeft hij historische informatie van Kampen, als ook een kort artikel over de oorsprong van de sigarenband.

Kistetiketten- en sigarenbandenverzamelaar Gerard van Eijk

Op zijn website heeft de heer Van Eijk onder meer diverse ‘cigar’ links aangebracht. Heel boeiend is zijn reeks CD-roms die hij jaarlijks maakt met nieuwe aanwinsten en aangepaste inventarisaties van kistetiketten, namen, thema's en drukkerijnummers (Cigar Labels), Hij werkt al jaren samen met enkele verzamelaars die hem de etiketten aanleveren. De moeite waard!
http://www.gerardvaneijk.com/

Kleipijp

www.kleipijp.nl

Aad Kleiweg is al enige jaren enthousiast verzamelaar van pijpenkoppen. Zijn enthousiasme en deskundigheid zijn merkbaar aanwezig op zijn prachtige website.