Overige

Overige websites:

* Alles over sigaren.      sigaren.startpagina.nl

* AGIO Cigars   www.agiocigars.com Koninklijke AGIO CIGARS uit Duizel van de gebroeders Wintermans vierde in 2005 haar 100-jarig bestaan. Sinsdien heben ze het predikaat  "Konininklijke " gekregen.  Zij fabriceren de merken, Agio, Meharis,  Balmoral, Panter en Huifkar.

* Ritmeester cigars.  www.ritmeester.nl  Afgestapt van de bekende bolknak sigaren toen de fabriek nog in Veenendaal stond. Vanaf Den Bosch distribueren zij nu de Moods en de El Capone sigaren.

Scandinavian Tobacco Group Nederland. www.stg-nederland.nl  Door de vele overnames een van de grootste sigarenfabrieken wereldwijd geworden gevestigd in Eersel. Zij produceren de merken   Oud Kampen, Justis van Maurik, Hajenius, La Paz en Café Créme.

* J. van Horssen BV  Gevestigd te Sliedrecht  Naast Hofnar zijn ze gespecialiseerd in het verkopen van 2de sortering of miskleur sigaren en sigaren onder private label.

* De Olifant sigarenfabriek te Kampen De grootste van de kleinerere sigarenfabrieken met export naar België, Duitsland en Portugal.

* J.J. van der Donk en Zn. sigarenfabriek te Culemborg  Gevestigd sinds 1952 en bekend om zijn uitmuntende handgemaakte sigaren. Met 5 man worden per jaar 100.000 sigaren gemaakt.

* Sigarenfabriek van 't Veen te Grafhorst  Leverd alleen aan particulieren sigaren van 100 % tabak.

* Hovens sigarenfabriek te Tegelen Leverd aan een klein aantal Limburgse sigarenwinkeliers

* Ria Riphagen te IJsselmonde  http://riabos.nl  Onze enige vrouwelike sigarenmaakster die door het gehele land workshops verzorgd.

*Imperial Tobacco Nederland  www.imperial-tobacco.nl Niet alleen bekend als kerftabak producent met Drum en van Nelle maar brengt ook de bekende sigarettenmerken Gauloises, Davidoff en John Player op de markt

* Britisch American Tobacco Nederland  www.B.A.T.nl Na overnames van Laurens en Internatinal Sales de grootste sigarettenfabrikant wereldwijd met onder andere de merken Dunhill, Kenr, Lucky Strike, Pall Mall, Peter Stuvesant en Cabalerro. Door de ovrename van Th. Niemeyer te Groningen zijn ze ook producent van onder anderre Samson en Javaanse Jongens shag.

* Philip Morris Benelux BVBA   www.pmi.com-nl  De fabrikant van Marlboro, het bekendste sigarettenmerk werelwijd maar daarnaast met Chesterfield en L&M op de Nederlandse markt.

* Heupink & Bloemen Tabak B.V.    www.heupink-bloemen.com  Gevestigd te Ootmarsum, brengen de shagmerken Look Out, ARBO en Texas op de markt.