x

Forum

Het forum voor de tabakshistorie! In dit forum kunt vragen stellen aan de Stichting Nederlandse Tabakshistorie.

Reacties

Toevoegen reactie

Laatste reacties (1 tot 10 van 62):

1
2
3
4
5
...
7
Jozsi toth
07-08-19
Hallo, ik ben op zoek naar afbeeldingen van een reclame item voor North State cigarettes uit de 50-er jaren. Het betreft een bouwplaat van een gele Volkswagen kever. volgens mij werden deze aan de tabakshandelaren uitgereikt als promotie materiaal. Heeft iemand foto's daarvan of zelfs een origineel? ik betaal er graag goed voor. alvast dank, Jozsi Toth, Amsterdam,
Chris van Alem
21-11-18
Wie helpt ons (tbv boek Gloriejaren van de Cuijkse industrie) aan gegevens over sigarenfabriek Philipsen van Hussen, gevestigd sinds 1909 en Panter, dat in 1956 in Cuijk een filiaal opende. Van beide bedrijven willen we graag weten wanneer ze hun activiteiten beëindigden en hoeveel mensen er werkten op dat moment. Uiteraard is ook fotomateriaal zéér welkom.
Chris van Alem
22-08-18
Ik werk aan een boek over de Gloriejaren van de Cuijkse industrie. Dat gaat ook over de sigarenfabrieken Victor Hugo, Philipsen & van Hussen en Panter die in Cuijk stonden. Wie heeft daar foto's van? En waar vind ik informatie over de redenen waarom deze bedrijven er in de jaren 60 mee stopten. Is er ergens een informatief boek over de Nederlandse sigarenindustrie te vinden?
LETT
13-08-18
Gevraagd:
sigarenkistje van La Celesta van de Van Gardinge fabriek uit Eindhoven of de kist etiketten hiervan. Ben bereid hiervoor een (hele) goede prijs te geven.
Cis Vol
13-08-18
bell boy verginia

Een Bell Boy is een hotelbediende.
Anoniem
02-06-18
Voor mijn promotieonderzoek ben ik op zoek naar de Nederlandse Tabakscourant. Bij het IISG hebben ze een aantal oude uitgaves, als iemand ze nog ergens heeft liggen dan hoor ik dat graag.

m.j.h.f.wevers@uu.nl
G de Niet
16-05-18
Ik heb een goud kleurig sigaretten doosje staat een afbleding van mis Blanche stat north state superfine ready rolled old mac Virginia mild the three caftles ciarettes bell boy verginia met afbeeiding leeuwman ik denk een kapitein van een boot en een schild is een apart doosje is heel old ik denk 1900 ik denk dat het doosje veel waard is
T.W.M.
16-11-17
Elke sigarenband catalogus begint bijna met het "merk" A.G.W.I., met een serie clowns als afbeelding op de bandjes. Mijn vraag:
"Wie weet de betekenis van deze afkorting?"
B. Schell
23-09-17
Ik ben op zoek naar meer informatie over Johannis Ruijs, geboren in 1741 en overleden in 1798. Hij was tabaksplanter. Ik wil graag weten of hij dit in Nederland deed of elders. Zijn dochter Maartje Hannissen Ruijs trouwde met Cornelis Vermeer -een "halve Tabakker" en hun kind Johannes Vermeer was een "tabakker" die ook getrouwd was met een tabakster (!)genaamd Grada Elerie; hun zoon Willem was ook een een tabakker.

Alvast bedankt!
Louis Bracco Gartner
30-09-17
Heer B. Schell,
Nederland is volgens mij de enige optie omdat er in Ned. Indie toen nog geen tabak verbouwt werd en Ned. wel een bloeiende tabaksteelt had die just in die tijd op zijn hoogtepunt was. Ik heb in twee standaardwerken gezocht naar de door u genoemde namen maar daar niets in kunnen vinden. Betreft die van de Utrechtse Heuvelrug en rond Amersfoort. Hopelijk kan u met verder familieonderzoek nog iets vinden maar dat ligt niet op onze weg. In vele andere streken, zoals in de Betuwe werd ook tabak verbouwt aar daar is, zeker in die periode, niets over gepubliceerd, helaas. Met vriendelijke groet.
Louis Bracco Gartner vz. SNT eig. Tabakshistorisch Museum Delft
Tilo Propp
07-07-17
Hallo,

Ik ben op zoek naar de locatie van een Turmac sigarettenfabriek in Amsterdam in de periode 1937-1939. Ik bedoel dus niet het in de jaren-60 neergezette hoofdgebouw aan de Boelekade. Volgens mijn bronnen (CABR-dossiers bij het NA in Den Haag) was een zekere Karl Engelhardt - toen Rijksduitser - naar eigen zeggen directeur van deze fabriek t/m november 1939. Weet misschien iemand iets over deze locatie? Bedankt voor de reactie, Tilo.
Hans van Melis
10-07-18
5 februari 1943 ASTORIA tabak - sigaren - sigaretten Turmac, Turkish Macedonian Tobacco Company NV Turmac, Turkish Macedonian Tobacco Company NV Emmastraat 36 Amsterdam
1
2
3
4
5
...
7