x

Muurreclames, gevelstenen en uithangborden

Muurreclames, gevelstenen en uithangborden:

Her en der zijn er nog tekens aan de wand te vinden, oude muurreclames, gevelstenen en uithangborden, bijzondere emailleborden, veelal vergeten communicatiemiddelen uit het straatbeeld in Nederland. Deze zijn minstens de moeite waard om gezien te worden, hier vindt U een kleine opsomming van wat er ons op dit moment bekend is. De stichting Tekens aan de wand is op dit moment bezig hiervan een inventarisatie te maken.

(Adres is aangegeven in menu Zelf onderzoek doen.)

Graag houden de SNT en Tekens aan de wand zich aanbevolen voor aanvullende informatie!


Culemborg (GL): Muurreclame Graaf Egbert, (1933), Veerweg 78. Deze muurreclame is in de zomer-herfst periode 2005 volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Dit alles in opdracht van de BCW Betuwse Combinatie Woongoed, een woningbouwvereniging en eigenaar van dit gemeentelijke monument. In tweede instantie is het zelfs een rijksmonument geworden.  Verdere informatie: tel. 0345-479000.

Culemborg (GL): Muurreclame Miss Blanche, Achterstraat? (Midden jaren '90 gerestaureerd.)

Delft (ZH): Snijraam. Brabantse Turfmarkt 79/81 (nu filiaal ETOS) . Voorheen toebehorend aan C. Schilte en Co., tabak, snuif- en sigarenfabriek en handelend in koffie en thee in het groot en klein en voorstellend een met twee wimpels getooid tweemastschip, zeilend van links naar rechts. Het merk ' 't Scheepje' is verder voorzien van een tabaksvat, tabakskarotten, en een rol tabak met snuifpot.

Delft (ZH): Gevelsteen 'Het Spreeuwennest'.  Papenstraat 7B. Zie hiervoor het SNT-Jaarboek 2004.

Eindhoven (NB): Tegeltableau Karel I Sigarenfabrieken. Tongelresestraat.

Den Haag (ZH): Glasreklame Muratti (1910). Frederik Hendriklaan 152.

Leiden (ZH): Muurreclame Miss Blanche (1936). Hoek Herengracht de Oude Rijn.

Leiden (ZH): Uithangbord De Vischer' (circa1800). Van vermoedelijk voormalige tabaksfabriek, Botermarkt.

Valkenburg (LI): Oospronkelijke muureclames rond 1925. Met onder meer Batschari-Mixi reclame in ongerestaureerde staat-. ADRES?

  Culemborg, Miss Blanche